HABERLER

Bursa yolunda araç lastiğinin patlaması sonucu başımıza trafik kazalarından sonra gelebilecek en kötü olaylardan diyebiliriz.
 

Lastiklerin değişim işlemlerimizi ve bakımlarımızı zamanında yaptırsakta genelde bijon anahtarının yerini bile bazen araçlarda bilmemekteyiz.
 Aslında araç lastiklerinin patlamasından önce halk arasında kabak denilen duruma dönüşmesi olmaktadır. Araç lastiklerinin ortalama ömrü 30 bin kilometredir. Bu da yaklaşık iki yıl süredir. Maksimum süre olarak da 45 bin kilometre yani üç yıl süre eder. Fakat bir çok araç kullanıcısı istatistiklere göre 70 – 80 bin kilometre kullanmaktadır.


Lastik seçiminde de diş derinlikleri ve hava basıncı araç üreticinizin belirttiği değerlerde olmalıdır. Arabanın en önemli taşıyıcısı olan lastiklerin hava basıncı hafta bir kontrol etmeniz lastik sağlığı açısından önemlidir.


Peki lastik patladı ne yapmalıyım?


En önemlisi her ne sebepten olursa olsun lastiğiniz patladığında eğer seyir halinde iseniz lütfen sakin kalın anlık bir panik trafik kazasına sebep olabilir. Eğer aniden frene  basmak  yada patlak lastik yönüne direksiyon kırmak direksiyon hakimiyetini kaybetmenize ve hidrolik direksiyonun kitlenmesine sebep olacaktır. 


Öncelikle aracınızın dörtlü sinyal lambasını yakarak etraftaki diğer sürücüleri bir sorun olduğuna dair uyarın, daha sonra  emniyet şeridine yada sağ şeride çekerek aracınızı park edin ve aracınızın önüne , yanına ve arkasına reflektörlerinizi koyarak cekiciyiz.com iletişim sayfasındaki telefon numaralarımızdan arkadaşlarımıza ulaşıp lastik yol yardımı talebi isteyebilirsiniz. Malatya çe çevre ilçelerinde hizmet veren uzman ekibimizden bulunduğunuz lokasyona en yakın ekibimiz size ulaşarak ve lastiğinizin değişimini yaparak yola devam etmenizi sağlayacaklardır.


cekiciyiz.com olarak tüm marka ve model  lastikler için bakım ve değişim hizmetlerimizden faydalanabilir detaylı bilgi almak için web sitemizdeki iletişim numaramızdan bize ulaşabilirsiniz. Sorunlarınızın tüm çözümleri için ekibimiz 7 / 24 sizi bekliyor.

 

Çekiciyiz Whatsapp Yol Yardım
Çekiciyiz Tıkla Ara